URGENCIJA

MINISTARSTVO ZA SOCIJALNA PITANJA
Ministar lično

Narodna banka – inopenzije

Dopisom od 28.12.21 vaš pomoćnik Zoran Milošević nas inpenzionere izveštava u vezi devznog kursa da je Narodna banka nezavisna i da na njen rad Ministarstvo za cocijlana pitanja ne može da utiče. To bi bio odgovor na naš dopis od 22.11.21.
Stoji činjenica da Narodna banka ZLOUPOTREBLJAVA svoju nadležnost u odmeravanje deviznog kursa tako da sistematski uništava naše penzije zaradjene (ne dobijene) u drugim državama.
Ova zloupotreba je očigledna i kao takva kažnjiva.
Masovno otimanje novca zaradjenog u drugim državama je sasvim očigledno SOCIJALNI problem pa je to briga vašeg Ministarstva.
Zakon o zabrani diskriminacije(Sl. glasnik 22/2009) ne dozvoljava ovakvo ponašanje Narodne banke s obzirom na „lično svojstvo“. To važi i za Zakon o obligacijama s obzirom na pričinjavanje štete.
Postojeći Zakon o narodnoj banci NE DAJE joj pravo NEPOŠTOVANJA drugih zakona.Taj zakon joj čini dodatno opterećenje. Njena nezavisnost nije apsolutna.
Zapažamo da nemate pravo da se ovakvim odbojnim stavom solidarišete sa Narodnom bankom u otimanju zaradjenih penzija.
Po PRIRODI VAŠEG POSLA dužni ste da reagujete tako da se ova diskriminacija i bez našeg upozorenja otkloni.
Očekujemo dokaz da ste ušli u ovaj posao do kraja januara tekuće godine.
Nas inopenzionera ima oko 200.000 a sa članovima porodica oko 800.000.Godišnje unosimo u ovu zemlju oko 4 milijarde evra .
Prilivu ovih ogromnih para svi vi koji niste radili preko granice niste ništa doprineli ali se solidarišete linijom otimanja kako biste osigurali sebi što veće plate i buduće penzije.
Ukoliko Narodna banka odbije takav predlog obratite se Državnon Javnom Tužilaštvu.
15.1.22.