AMERIKA – HUNI – UKRAINA

Već 70 godina SAD prave sukobe i učestvuju u njima. U prvom delu ovog 70godišnjeg perioda pravdali su ove svoje akcije svojim „vitalnim interesima“. Tako su sebe uvažavali za Gospodare sveta pa se tako i ponašali.
To je tako išlo godinama . Ipak, pošteniji i pismeniji deo sveta nije ih prihvatao za „svetsku policiju“. Zato su sebe počeli proglašavati Čuvarima svetske demokratije što i danas čine. Uvodili su „demokratiju“ silom oružja zavadivši vladare tih zemalja sa svojim gradjanima. To su uglavnom zemlje bogate naftom. To im treba. Progonjeni vladari su verovatno bili kabadahije ali gradjani su dosta dobro živeli.
Tokom ovog procesa „demokratizacije“ topovima i sličnim sredstvima uništavali su naselja i gradove sa brojnim stradalnicima izbeglicama (novim beskućnicima) i mrtvima.
To je ta amerdemokratija.

Narod Hunni poznat je već preko 2 hiljade godina kao narod koji „u ljudskom obliku živi poput zveri“. Uništavali su sve materijalno što nije njihovo , ubijali proglašene protivnike sve od reda , od bebe do staraca. Nepismeni koji zapažaju korist pismenosti. Skloni filozofiranju ,smatrali sebe Gospodarima sveta .NIsu za sobom ostavljali tragove svoje materijalne kulture – nisu je ni imali – neradnici.
Medjusobno nesložni ali izuzetno solidarni medjusobno prema drugima.
Već u 1. veku posle Hrista zapaženi kao sloveni koji „sa oružjem u rukama kao razbojnici krstare unaokolo“ (Tacit).
Attilina grupacija par vekova kasnije došla je u Evropu preko moreuza izmedju Crnog i Azovskog mora.
Ovde na Balkanu Hunni (Krajišnici) zapaženi su kao ratnici -razbojnici . Po potrebi izdaju se za Srbe ili Hrvate od slučaja do slučaja. Svoje autonomije nazivali su Krajine ili Ukrajine . Zbog medjusobne nesloge svi se proglašavaju krajišnicima mada samo jedan od njih može biti Krajišnik (kao Kralj u kraljevini ili Car u carevini). Skloni su formiranju paravojske – ustaše.
Još pre dolaska u Evropu stalno su napadali Kineze koji su zato bili prinudjeni da prave zid („kineski“) radi zaštite od suseda „sa severa“.

Države SAD istorijski su mlade. Stare su tek oko 500 godina.Formirane su velikim delom od evropljana . Područje SAD tada je bilo divljina . Ko je želeo da „gospodari svetom“ mogao je da potraži “ sreću “ baš u tom području. U Evropi je tada bilo Hunna u velikom broju koji su mogli iskoristiti priliku i otići u Ameriku. Tamo su se utopili u novu naciju – Amerikance. I Zlatna groznica mogla ih je zaiteresovati za taj odlazak.
Evropljani, nakon dolaska u Ameriku , počeli su ubijati starosedeoce -indijance- ubili ih 95% i dovoditi iz Afrike tamnopute ljude kao robove. Bila je to hunnska „demokratija“ – pravo nasilja.
Izlazi nam da od amerikanaca (SAD) možemo uvek očekivati provociranje sukoba pa i ovde u Evrpoi .
7.3.22.

Ovo što se dešava u Ukrajini (Krajini) ne treba da nas čudi. Bivši Hunni koji su ostali u Evropi pri Crnom Moru i oni koji su otišli u Ameriku solidarisali su se praveći rat u Evropi. Ne priznaju svoje prethodne greške – protiv nehunnskih gradjana. Tako prave sukob medju evropskim narodima.
Isto se dešavalo na istočnom jadranskom primorju pre tri decenije. Maltretirali su hrvatske seljake te ih isterali iz svojih kuća. Kada se hrvatska Vlada ovome oduprla proglasili su sebe stradalnicima , napusrili to područje i provalili u Srbiju.
Pošto nisu osvojili vlast u Srbiji organizovali su svoju Vladu u egzilu negde u Evropi. Izazivanje sukoba pa napuštanje teritorije je tipično hunnsko , od davnina , još iz Azije.
10.3.22
Vidi još rubriku „Hunni i ostali “ na ovom sajtu

Već je četvrti mesec od početka sukoba u Ukrajini.
Šef Ukrajine Zelenski svaki dan grdi ruse. Jezik mu je čisto ratnički- ti „gadni“ rusu krivi su za sve.
Ljudsi zapažaju da Zelenski brani domovinu Ukrajinu „do poslednjeg ukrajinca“. U pravu su. I razaranja su na najvišem nivou. Zato smemo zapaziti da Zelenski brani domovinu i do poslednje čitave cigle i do poslednjeg prozorskog okna.
Jugoslovenski pesnik Rajko Petrov Nogo pišući o svom hunskom mentalitetu kaže ……mi idemo dalje,mi jezdimo brže po ukletom krugu , možda krugu smrti…..prepuni smo gustog kriminalnog mraka ……
To zapažamo i kod Zelenskog . Sukob do kraja po svaku cenu pa i cenu smrti.
Zapadni Bednici prodajući svoje duše amerikancima spremni su na svako zlo, pa i svojim narodimaa da bi se dodvorili tim istim amerima.
Američki kapital potstaknut svojim hunskim mentalitetom koristi Ukrajinu kao poligon gde rusi imaju mogućnost, koristeći svoje „precizno“ raketno oružje, uništavanja ove starije ratne tehnike zapadnih saveznika.
Zelenski se i dalje ponaša idiotski igrajući u ukletom krugu smrti.
Mentalitet se ne leči.
Postvlja Putinu uslov da sa njim može početi pregovore samo pod uslovom prekida vatre.
KOVID 19
Ova zaraza odjednom je osvojila čitav svet – na svim kontinetima. To se do sada nije dešavalo. Zato predpostavljamo da je nameštena.
„Ua kinezi“ povikaše amerikanci. Zašto baš za kineze i zašto od amerikanaca SAD.
Zato što Kina gradi do sada nevidjena čuda u gradjevini ( i možda još u koječemu) i time pravi civilizacijski iskorak . Ako nisu ameri krivi zašto se plaše te drugome upućuju „ua“. Plaše se i drugih kineskih dostignuća.
Onaj moskovljanin Putin nešto izreče na račun Ukrajine u vezi BAKTERIOLOŠKOG oružja. Zalenski iz Kijeva ostade bez reči
27.5.22