Guverner i saradnici

Ozbiljna novina je pisala da je „naša“ partijska guvernerka odmah po prijemu dužnosti izjavila da nije znala da se dinar preko granice ne kotira nikako . Apsolutno je nepoštovan u drugim državama .
Eto toliko su „stručni“ partijski kadrovi Srbije.Neznanje im je temelj radne sposobnosti.
I, i, i dokle će to da traje.
Ipak, ipak Guvernerka insistira na stabilnom kursu tj. na omalovažavanju strane valute pa time i na blokiranoj domaćoj proizvodnji , na državnoj otimačini inopenzija i na plaćanju naknade štete (na jevtinom evru) stranim firmama od po nekoliko hiljada evra po zaposlenom domaćem radniku.Od kako je zasela u fotelju Guvernerka ne objašnjava otkud Srbiji te hiljade i hiljade evra koje plaćamo strancima.Vidi se da podržava pijanu logiku Dinkića o fantazija ekonomiji.

Ovih dana pred novu godinu na TV Guvernerka reče da je tekući valutni kurs realan.Nije objasnila po kojoj osnovi
Možemo zaključiti da i dalje ne poštuje Osnove ekonomije.
1..Kurs jeste realan u korist uvoznika veletrgovaca.
2..Kurs je realan i u pravcu sabotaže domaće privrede ( proizvodnje) i velike nezaposlenosti.
Uhapsiti Guvernerku
Uhapsiti Guvernerku zajedno sa platom od 600.000 dinara.To su naše pare.

SARADNICI
Dana 10.9.14 novina piše da je član Saveta guvernera Narodne banke Stamenković negodovao zato što „neko u medijima kaže da je dinar precenjen“
Dalje „Pitao bi ih kako su utvrdili koji je to realan kurs. Pitam koji je to kurs realan.Kad neko kaže 250 dinara kako je to izračunao“.
Vidimo da je član Saveta pomalo i ljut.Pošto je dogurao do mesta člana saveta mogao je da pročita u ekonomskom udžbeniku da kurs treba da prati inflaciju kako bi se održao paritet tj, odnos cena u prekograničnoj trgov ini.To zna svaki student.
Vidimo i ovako, kroz ovu izjavu, da vodeći u Cent. banci namerno sabotiraju ekonomski oporavak ne dozvoljavajući domaću proizvodnju.
I ovom izjavom člana Saveta potvrdjuje se izjava Guvernera da se dogovaraju sa uvoznicima.
Državni tužilac ne preduzima ništa. nažalost.