NATO i mi

Znatan broj balkaninteligenata piše i novinama (to im je omogućeno) da Srbija treba da udje u NATO a ne da „sedi na dve stolice“ a s obzirom na Russiju. Kažu da je to mnogo dobro ali ne objašnjavaju kako i zašto. Navodno NATO je deo evropske kulture. Takodje kažu da u russe ne treba imati poverenja – to je“ mračna“ Azija.
Pojam dve stolice! Šta je to?
To je varvarski pojam- ili – ili- Iz krajnosti u krajnost.
Varvarski mentalitet ne poznaje pozitivne odnose i sa jednima i sa drugima. Po tim ljudima morali bismo biti u sukobu uvek sa jednom stranom. Sa kojom? Sa onom odakle nam preti opasnost – i zato ; hajde da im pridjemo te tako postanemo „prijatelji“ – kad su već jači.
Za Russe smo sigurni da nas oružjem neće napadati, ali, brate moj, ipak su nam nezgodni. Zapravo oni ne očekuju od nas da im „titramo“ a mi smo to nekako navikli . Titranje je naš znak pošptovanja jačeg a oni Russi (sram ih bilo) to ne očekuju. Tako naše pozitivne osobine nebi sa njima došle do izražaja.
Uz to Russi nisu ratoborni te u savezu sa njima naši ratnički porivi neće izbiti na svetlost dana.
Gde je NATO tu je i vojska Amerike sa „prevencijom od russke agresije“. Očigledno je da se radi o bolesnim mozgovima Zapada a posebno SAD koja mora negde da prazni svoje vojne magacine kako joj gradjani nebi ostali nezaposleni.
Tu je i „podizanje javne svesti“ gradjanstva Srbije kako se nebi pobunili protiv zapadne soldačije u slučaju nepoštovanja zakona (pregažene) srbije.
Pa naravno, pa naravno gradjani Srbije treba da Ljube u Dupe zapadnu soldačiju kad ih bude „oslobadjala“ od Russa.
Russki gradjani jesu ginuli oko Beograda pre 7 decenija ali nismo mi krivi što isti ti russki nevaljalci ne očekuju od nas da im poslućžimo kao Podguzne Muve – ta sami su krivi.
Ameri su tada otkačinjali bombe na „neprijateljsku teritoriju“ tj naše gradove sa svojih oštećenih aviona kako bi se rasterećeni ipak mogli vratiti u svoje baze ali naša podguz balkanska inteligencija to nezna ili „zaboravlja“.
Zapadna ekonomsila nerado gleda na samostalni razvoj malih zemalja te je uspostavila MMF koji obećava, obećava -i ništa- a što odgovara radno nesposobnoj balkanpodguz inteligenciji.
Našta može da liči naša „saradnja“ sa Zapadom može se pretpostaviti iz činjenice da Ministar spoljnih poslova nezna engleski jezik. Ako se naši funkcioneri nadaju da se zapadni funkcioneri iza njihovih ledja značajno ne smeškaju grdno se varaju.
Svako svoju nezgrapnost sakriti ne može. To je prirodni zakon kao i „prema sveci i tropar“ ili “ svaka tica svome jatu“.
Kada se Srbija davila u polavama Russi su bez poziva potrčali da spasavaju Srbe – bezplatno. Zapadnjaci su obećali nekakve pare , sa zadrškom, i skoro ništa.
Zapadnjaci, članovi NATO nisu ponudili pomoć oko ispupavanja vode (EPS) a naši su to nezgrapno radili.(tender).
NATO je oružana sila!!
PROTIV koga to ??
A, šta kažeš Ti balkaninteligentu??