SANU I KUSTURICA

Dobitnik visokih priznanja za filmove Emir (nije više Nemanja) Kusturica govorio u SANU na temu medjunarodne politike.(novina 17.11.16.).
Priznanja visokog ranga dobijao je u vreme još uvek jakog komunizma jer su mu ti prvi filmovi činili kompromitovanje istog.Nagrade mu je , vidimo, donosila zapadna politika („vetrovi sa Atlantika“).
Ozbiljni ljudi scene (koji ne trče na TV) odavno su govorili da taj „kolega“ nema šta da kaže. Bosanski lobi („unutrašnji vetar“) ga je i nadalje uvažavao , na Tv Srbije, kao našeg istaknutog umetnika.
U taj drveni grad (Drvengrad tj. Kusturicaselo) Srbija je uložila više para no u obližnje opštine mada „grad“ ne služi gotovo ničemu.
Srbija je platila i kameni grad koji sa puno cinizma kompromituje ime pisca od koga smo svi mogli dosta naučiti. Isti Emir je pokušao da tvrdjavu istorijski spomenik kod Kraljeva prepravlja po svojoj luckastoj zamisli. Nije čudo. Kad već nepoštuje etnoistoriju svoje Bosne zašto bi istu poštovao tudje mu Srbije.
Na Mećavniku je osnovao parapolicijsku organizacijku koja bi „štitila“ Srbiju od srbijanaca. Bosanci znaju da „Tako treba“.
Pri paljevini ambasada je zapretio svima nama koji ne želimo da ubijamo Albance da nam neće pomoći ni sakrivanje u mišju rupu ako ne promenimo mišljenje.
Na Jutjubu u razgovorima stalno ponavlja JA (ja, ja, ja…..)
Iz novinskog pisanja vidimo da je trebalo da govori u SANU na temu „Bog je kultura“. I iz ovaog naziva teme zapažamo da se radi o psihičkom poremećaju autora.
Očigledno je da imamo posla sa gradjaninom večitim nezadovoljnikom kome ispoljavanje samovolje u BH nije bilo omogućeno (kao i Šešelju) te taj psihoporemećaj isteruje u Srbiji. Ovde je Bosancima Sve Dozvoljeno. Srbija sa svojim srbijancima trpi to.

„Ovaj narod nezna ni ko je ni šta je“naglasio je Prof. Relja Novaković u svoje vreme na TV. U pravi je apsolutno.
Tu je Relja dodao misleći na svoje kolege da „neće to ni da čitaju “ kada se radi o novijim zapažanjima etnoistorije Srbije i Balkana.
Zašto je Akademiji potrebno da privlači poremećene ?
Novina kaže da je svečana sala bila dupke puna. Ako Akademici „neće to ni da čitaju“ nije čudo što je „dupke puna“ kada slovo drži , po sopstvenim priznanju; psihički poremećena ličnost.
Nama srbijancima ovakva SANU nije potrebna. Da „neće to ni da čitaju“ vidi se po Školi Sveslovenstva tj sakrivanju starog toka etnoistorije Balkana u čemu prednjači Akademija. Ona je veliki Krivac za sakrivanje istine o razvoju društva Balkana.
Akademija ima pravo na javno negodovanje ako već fakulteti lažu studente ili na drugi način obilaze istinu.
U srednjim školama je isto. SANU može da organizuje dodatne kurseve Etnoistorije za nastavnike srednjih škola ali to ne čini. Isto važi i za fakultetsku nastavu.
Rana istorija Balkana od uvek je sakrivana od javnosti.
U zadnjih četvrt veka sakriva se i nešto novija. U gradskim bibliotekama Srbije sakriva se od čitalaca i Istorija naroda Jugoslacije I , Prosveta Bgd. 1953. BIla je sakrivena ( 1996) i u Narodnoj i Univerzitetskoj.
Krije se velika istina da su varvarski narodi ostali na Balkanu i da mnogi nisu sloveni.
Bilo bi dobro da se SANU potrudi o novom izdanju ove za nas vrlo značajne knjige.
Potrebna je i knjiga istorije Starijeg Balkana – slična ovome sajtu.

Prof. Relja Novakovič u onom TV razgovoru reče da „ovaj narod nezna ni ko je ni šta je“. Takav narod nije siguran u sebe i zato je neodlučan te svaki zlonamernik može ga zloupotrebiti. Zato se i desilo da su srbijanci pre dve decenije pod pritiskom zlonamernika sa oružjem u rukama prelazili Drinu da bi ubijali ljude koji im nikakvo zlo učinili nisu i nisu imali nameru da provale u Srbiju.
U Srbiju su provalili neki drugi – oni koji se lažno izdaju za Srbe.
Nepoštovanjem psihijatrije za Prets. vlade imamo lice koje je propagiralo rat (100 : 1) i koji ovde širi Bosanski Lobi.

Zato Plavšićka i Šešelj žive u Srbiji , a ovaj je i u Skupštini.
Zato slušamo priče o Crnogorskim Srbima ali ne čujemo ništa o Crnogorskim Hrvatima mada je postojala Crvena Hrvatska (Croatia Rubena) a ne Crvena Srbija.
Zato na radiju i TV niko ne brani Srbiju već propagirajući „bratstvo“ sahranjuje istu.
Zato je Skupština u rukama primitivaca.

Dali je ikada SANU obratila pažnju na stanje psihe starosedelaca ako je došljacima , od preko Drine, dozvoljeno da svoje šizofrenije pretvaraju u fašizam ovde u Srbiji.
Ovde ima posla za psihijatriju i za starosedeoce kao i za došljake. Ako starosedeoci sve ovo dozvoljavaju mora biti da i sa njima nešto nije u redu.

Co. Pretsednik SANU

27.11.16.