CERN

Saradnik (inače ozbiljne) novine piše 5.3.14 da je posetio CERN gde se pravi čudo nevidjeno( ali se nazna šta) i da su i naši naučnici tu prisutni saradnici. Neki od naših su i ugovor potpisali sa upravom CERNa po ekonomskoj liniji -plaćamo- samo neznamo šta.
U svakom slučaju „cilj je da Srbija animira privredu da učestvuje u velikim projektima“.
Srbija nije ni danas u stanju da napravi „razliku izmedju štete i koristi“ (Andrić ivo) pri dovodjenju stranih firmi lažnih investitora a navodno treba da učestvuje u velikim projektima zasada Čiste Nauke (ako to nije Veliko Šarlatanstvo).
CERN je krenuo za Božijom česticom koja je „život dala“ (vasioni) ali nikako da je vidimo.
Elem,
mi zemljani razmišljamo svojim sadašnjim mozgovima (nervnim sistemom) o nečem što se navodno desilo znatno ranije nego što je taj nervni sistem zaživeo. To već liči na šizofreniju.
Taj eksperiment svakako neće uspeti a poreski obveznicci širom sveta to plaćaju ali kako vidimo i mi.
Mi srbijanci nemamo para za lečenje teško obolele dece (devojčica je umrla) a „naučnici “ beogradjani se ludiraju sa našim parama.
Nismo u stanju da organizujemo konstrukcione biroe za potrebe rutinske mašinogradnje (eeej) ali pričamo ,pričamo, pričamo o nauci.Visokoškolovani neradnici i zabušanti vode kolo koje se zove Srbija.
9.3.14.