Skandalguvernerka

1) Na sajtu Kurir-info.rs (članak 1063253) od dana 31.10.13. čitamo zapažanja Guvernerke.
1. „Sve definicije, teorije, i funkcije realnog kursa u Srbiji su izvitoperene“
2. dalje kaže da na stabilnom kursu gradjani treba da zahvale Nikoliću i Vučiću koji su nju Jorgovanku postavili za guvernera ( valja treba da smo srećni ,možda i presrećni).
3. Naglašava još da je Vučićeva podrška da „bude svoja“ obavezuje pred gradjanima.
4. Zapaža da svi treba da rade na privljačenju stranog kapitala itd.
A mi gradjani zapažamo;
1.1. da guvernerka nije dala svoju definiciju realnog kursa – kad već sve druge za nju ne valjaju. Tako postaje očigledno (i kroz njenu izjavu) da se drži nekog nerealnog kursa.
2.1. Mi gradjani nemamo kome da se zahvaljujemo na stabilnom kursu koji je poražavajući za privredu.
3.1. Možda je Vučić rekao „budi svoja“ ali svakako nije mislio privredno saboterski.
4.1. Privlačenje stranog kapitala je teško zamislivo uz devalvirani medjunarodni evro i svodi se na to da mi dajemo svoje pare tim lažnim investitorimaa zbog njenog „odokativnog“ shvatanja kursa.
Studenti ekonomije uče da se u kursu mora uračunati inflacija – to piše u njihovim udžbenicima. To zna svaki student.

Guvernerka nije objasnila, gde je to čitala , da knjigu ne treba poštovati. Vidimo da ekonomskog ozdravljenja Srbije biti neće. Guvernerka je bila Šešelju verna u pogledu ratničkog huškanjaa i do sada nije pokazala nekakvu promenu na bolje – ruši. Očigledno je da se radi o mentalnom poremećaju. Sklona je dugim pričama (Danas 28.10.13.) koje nije lako razumeti i u kojima sama sebi daje za pravo ali klasično ekonomsko znanje i dalje ne poštuje.
Za sve nas , uključivo Tomislava i Aleksandra je bolje da zaGuvernera imamo drugo lice koje će knjigu poštovati. Nepoštovanje knjige je akt koga se danas libe i urodjenička plemena ( ovo ponavljam posle 4,5 decenije).

2) Odmah po prijemu te dužnosti Guvernerka je izjavila da je iznenadjena saznanjem da se naš dinar u dugim zemljama ne kotira nikako.To može samo u Srbiji- da se neko prihvati dužnosti Guvernera a da nezna vrednost domaće valute.

3) U novinama vidimo(Danas 30.9.13. i ranije) da zemlja Srbije ima ozbiljnih nauci sklonih i vidjenih ekonomista koji gledaju na kurs sasvim suprotno od partijske guvernerke.
Po pijanoj „logici jakog dinara“ izlazi nam da vrednost evra treba obarati pa će nam dinar više vredeti. Tako bi navodno evro trebalo vratiti na 70 dinara. To kažu ovi drveni stručnjaci. Idući linijom ovakvog razmišljanja dinar će biti još jači ako evru i dalje obaramo vrednost. Tako nam izlazi da će dinar biti mnogo jači ako kurs svedemo na 1 (jedan) dinar po evru. Tako bi dinar ojačao oko 114 puta.
Samo ovi nadriekonomisti „jakodinarci“ treba da izračunaju koliko će tih dinara biti u obrtu po ovim režimom. Dinar bismo tada tražili mikroskopom ali ga za društveni obrt nebi bilo. -Umri Srbijo.
O još „jačem“ dinaru linijom istog razmišljanja zapažamo slučaj nulte vrednosti kursa .To je nula dinara za evro. Tu je dinar beskonačno jak , ne dajemo „ni perpera“ za evro ali, ali treba razmisliti o svemu drugom. Tu ni onaj mikroskop nebi pomogao.
Ako podjemo do činjenice da novac vredi samo onoliko koliko je pokriven korisnim radom to nam izlazi da uz „jaki dinar“ živimo od falsifikovanog novca pošto je naša proizvodnuja bliska nuli a leba jede 7 miliona ljudi.
Ako izjavi da su naša zapažanja o realnom kursu izvitoperena dodamo njenu izjavu iz prvih dana guvernerisanja da je iznenadjena slabim položajem dinara u svetu dobijamo potvrdu da naše službe mentalnog zdravlja slabo funkcionišu.
Kao radikalka u Skupštini davala je do značaja svakoj svojoj reči tj.“gazeći tekst“ jasno nam je davala do znanja da je svaka njena reč Božija. Takva je i danas – psiha radi svoje.

Ovaj tekst nije pisan linijom cinizma.Blesavluku „jakog dinara“ nikad kraja.

4) auu, zamal’ da zaboravim;
Volujska kola
U doba svoje „pune snage“ Šešelj izreče da privreda nije važna jer „mi se možemo voziti i volujskim kolima“
Vidimo da je Jorgovanka njegova vrla učenica.

5) POLITIKA, e izdanje, 13.1.14
Guvernerka kaže;……kroz stabilan kurs, nisku inflaciju, jake devizne rezerve,NBS u prethodnoj godini obezbedila je STABILAN I PREDVIDIV poslovmi ambijent….
ZAPAŽAMO;
1. Kurs jeste stabilan ali nepovoljan za proizvodnju i nije po ekonomskoj Nauci.
Takodje ne dozvoljava sazrevanje mladih školovanih u rukovodioce proizvodnje.
2. Niska inflacija jeste ali u nedostatku novca (slaba platežna moć gradjana) i sa pretnjom deflacije tj sa niskom infalcijom ali sa pretnjom gladju.
3. devizna rezerva jeste jaka ali tu je godišnje PET milijardi dolara inopenzija i ostalog privatnog novca („doznake“) (Dačić)
4. Poslovni ambijent jeste stabilan u korist tajkuna uvoznika i sabotaže domaće proizvodnje.Stranci „investitori“ su tudja proizvodnja.
5. Poslovni ambijent jeste predvidiv u pracu daljeg uvoza i dalje sabotaže domaće proizvodnje.
Iz svega izlazi da je Guvernerka APSOLUTNO PROTIV OVOGA DRUŠTVA.
Sa ovakvim ekonomistima, uticajnim, naša domovina nikada neće stati na svoje noge.

6) POLITIKA e 20.1.14
Guverberka kaže da opadanje ugleda („rejtinga“) naše Centr. banke NIJE VAŽNO jer ……….i td. Ta nova izjava uklapa se u gore navedenu o njenom nepoznavanju vrednosti dinara iz granice pri stupanju na dužnost.
Tako nam i jeste.
Do kada će nas gospodja Guvernerka smatrati za mentalno zaostale ???

7) Dana 28.1.14 ozbiljna novina potvrdjuje Dačićevu informaciju o pet milijardi dolara privatnog priliva godišnje a preko Kancelarije za dijasporu. Ipak Centralna banka daje svoj podatak o navodnih „samo“ tri milijarede.Vidi se da Gdja. Guvernerka pokušava da sakrije istinu.

8) Novina Danas .rs 29.1. 14
„Guvernerka je ukazala da NBS ima dobru saradnju sa velikim kompanijama koje imaju potrebe za uvozom i kupovinom deviza.“Novina navodi izjavu Guvernerke.
„D0govaramo se o njihovom prisustvu na finansijskom tržištu kako bi njihovi zahtevi za kupovinom deviza bili realizovani u što dužem vremenskom periodu“
Vidimo da tandem Tabaković-ljajić sasvim efikasno i otvoreno naše pare pretače u džepove „velikih“
1. Guvernerka im jevtino prodaje devize
2. Oni uvoze robu i slobodno raspolažu cenama- dižu ih uz saglasnost Ljajića.
Tako na istoj robi zaradjuju dva puta.
Zato nam Banka otima polovinu inopenzije.U Srbiji žive i oni koji dobijaju finasijsku pomoć od rodjaka iz drugih zemelja.Tako jetrajno oštećeno oko 800.000 gradjana.
Novac koji iz drugih zemelja stiže penzionerima i članovima porodica sadašnjih gastarbajtera nije novac državeSrbije – to je PRIVATNI novac tih ljudi. Zato država nema prava da ga otima od gradjana u vrednosti 50%.

9) Kažiprst 13.2.14
Guvernerka uporno ponavlja da stabilnim kursom pomaže gradjanima oko deviznih kredita i stranim investitorima.Navodno ne podržava uvoznike i ne spominje nezaposlene.
Zapažamo
Gradjane sa deviznim kreditima niko nije terao da to čine.Oni žive u zemlji gde je valuta DINAR.Oni nisu te devizne kredite dobili od Centralne državne banke već od nekih drugih banaka i sa njima imaju UGOVORE. Zato te druge banke treba da vode računa o SVOJIM klijentima a ne Centr. banka.
Strani INVESTITORI našim parama sa budžeta plaćaju radnike. Zato su to lažni investitori -Dinkićevi – kome se još uvek ne sudi zbog štetnih ugovora.
UVOZNIKE sigurno podržava jer im kursom – devalviranim evrom- omogućava jevtin uvoz.
NEZAPOSLENI joj nisu briga (a devizne kreditlije jesu joj briga).
Celo vreme priča brlo brzo kao ubzani magnetofon što nije osobina lica koje razmišlja.
Teško nama. Zašto je trpimo??
U zadnjih 10 godina plate i domaće penzije pratile su inflaciju do porasta 300%.To je uvaženo i na platama sudija i platama Centr. banke.Tako vidimo da država uvažava pitanje životnog standarda koliko može. Zato je tvrdnja Apelacionog suda u Beogradu da se na inopenzijama ne mora poštovati inflacija jezivo teroristička (fašistička).
Izlazi nam da starosedeocima inopenzionerima banka može kursom i da uništi penziju – i nikom ništa.
Po Apelacionom sudu Zakonom o narodnoj banci dozvoljeno joj je SVE pa i nepoštovanje drugih zakona a što nije tačno -nigde ne piše da je Apelacioni sud ovlašćen da dopunjava bilo koji zakon
Ako je , kako se priznaje, odnos devalvacije i plate (penzije) važan za život gradjana koji nisu radili u inostranstvu mora biti važan i za one koji jesu.I jedni i drugi kupuju hleb i ostalo u istim prodavnicama i istoj ceni.
Vidimo da nasilju Centr. banke nema kraja jer se Guvernerka solidariše sa kupcima deviza.
Iz svega vidimo da smo bili u pravu kada smo zapazili pre nekoliko godina („Jelašić“) da je Narodna banka ustvari Tajkunska banka.Bila i ostala.

10) Politika (e)10.4.14
Guvernerka izjavljuje da će i nadalje poštovati odluke Vučića i vlade Srbije. Time svakako skida svaku odgovornost sa sebe – htela bi da daže da je za nezakonito ponašanje Cen. banke uvek neko drugi kriv. Dama zaboravlja da je funkcionisanje banke regulisano Zakonom o cenntr. banci i ne posebnim odlukama bilo koga. Očigledno je da nije dorasla poslu.

Sadašnji kurs uz nepoštovanje inflacije je;
(1) Malo dinara za evro ili drugačije rečeno
(2) Puno evra za dinar
Naša proizvodnje je mala te zaradjujemo malo dinara (1).
To isto možemo da kažemo na drugi način (2) da ostvarujemo puno evra uz takvu proizvodnju. Tako lažemo sami sebe a uz pomoć Centralne banke.

11) PS
Kako vidiš Aleksandre moraćeš da smeniš Jorgovanku.To je bolje za sve nas uključujući i Tebe a čuvajuću ugled države. Stranci kao „namazaniji“ vide šarlatanstvo Centr. banke – neznanje se ne može sakriti.
Ovo Ti piše lice koje je dva puta uspelo da smeni ministre energetike- kod S. Miloševića i Z. Djindjića.

12) Vidi još, „Inflacija je planirana“.
13) Povlašćemi kurs postoji ali još uvek neznamo ko ga uživa!!
14) Guvernerkin kredit – privatno
Novina Danas piše 30.11.15 da guvernerka nije blagovremeno otplaćivala stan „dobijen pre 16 godina“ ali besplatno korišćenje je trajalo celih 12 godina .Za celo to vreme gdj. Tabaković nije platila nijednu ratuTelekomu – jer je nešto čekala.
Sada je isplatila celu sumu ali bez kamate koja je izbila na oko 80% u odnosu na osnovnu sumu.Ta o izlazi da firma gde je radila treba ovo da plati nekoj drugoj firmi.
Kako vidimo guvernerka se nije odlučila da plati i kamatu (platiće drugi) .
Sigurno da je današnja guvernerka mogla da otplaćuje taj dug u evrima bez čekanja na „tamo nešto“.Vidimo da je čekala da evro izgubi vrednost u Srbiji u što većoj meri .U tome je uspela i tu je i sama gao guverneeerka dala svoj doprinos.
Otkud to da je posle 12 godina odjednom isplatila ceo dug (mada bez kamate)?
Svakako da se poplašila PRINUDNOG IZVRŠENJA ( bez sudjenja)uz uračunatu kamatu i ostale troškove srazmnerne osnovnom dugu.
Dana 1.12.15 u istoj niovini Pres-služba Narodne banke daje drvenu advokaturu uvaženoj guverberki bez obzira što se ta banka u prvom tekstui ne spominje
Tako vidimo da je Jorgovanka Tabaković angažovala službenike banke za svoje privatne potrebe dodelivši sebi ulogu Velike Gazdarice.
Nije čudo što je evro medjunarodni kod nas devalvirao pod šapom ovakvih „inteligenata“.
U novinskom izveštaju od 30.11.15 zapažamo da su finasijski „Bogovi“ otplate stambenih kredita usaglasili naknadno sa promenom deviznog kursa mada su ti krediti provobitno odobreni uz promenu maloprodajnih cena
Zapažamo;
1.. maloprodajne cene su rasle brzo.
2.. vrednost evra je opadala u odnosu na dinar.
Tako zapažamo da su finsijski kriminalci („Bogovi“) nameštali inflaciju i devalvaciju evra da bi obarali vrednost tih kredita.
Do danas NISU HAPŠENI.
U okviru ovoga potsećamo se i izjave ministra Ljajića da trgovci mogu kako goće podizati cene jer „ovo nije titovo vreme“ a on je njihov „partner“.

15)Sada krajem decembra 16. novina donosi vest da je doktorat naše guvernerke najverovatnije plagijat. To sa sasvim lepo uklapa u gornja zapažanja o “ stručnosti „ove Dame.

16) Sada početkom 2020. saznajemo da je naša guvernerka dobila medjunarodno priznanje za kvalitet svoga posla. tako zapažamo kakva ološ vodi brigu o medjunarodnim finansijama.