FIAT, OTPREMNINE, KRIMINAL


Radnici ostali bez posla. Dobijaju novac koji nisu zaradili – jednostavno- drskošću. Ucenili vladu Srbije stalnom blokadom saobraćaja.
Treba da dobiju pare i samo zato što su radili u nekadašnjoj Zastavi. To je van svake pameti. Kao radnici Zastave i FIATa primali su plate i imali socijalno osiguranje . Pri prelsku iz Zastave u FIAT nisu imali prekid zaposlenjha tj. nisu oštećeni.
I zašto sada,posle deset godina, dobiju tih 500 evra po godini staža u davno napuštenoj Zastavi. Zašto ??.  Zašto??
Ako je neko radio 25 godina u Zastavi treba na puf da dobije oko 12.000 evra. Za 10 godina u FIATu dobija novih oko 10.000 evra. Ukupno 22.000 evra –  oho  ho.
HOĆEMO LI SVI TRAŽITI DA NAM SE DODATNO PLATI ZATO ŠTO SMO NEKADA  RADILI PO NEKIM PREDUZEĆIMA ??
Hoćemo li? Hoćemo !! Hoćemo !!
Drskom blesavluku nikad kraja.
Nema zakona koji u Srbiju obradjuje „otpremnine“.NA OSNOVU ČEGA vlada Srbije to čini ?
Ove vanzakonske pare odobrava predsednik države, predsednica vlade, ministar finasija i ministarka socijale.
Ministarku socijale je jedan od radničkih zastupnika čak i pohvalio za razumevanje njihovih zahteva. .To je ista ona ministarka koja zahtevu nas inopenzionera, ,nekadašnjih gastarbajtera, za očuvanje vrednosti naših tamo  ZARADJENIH  penzija ne izlazi u susret. Nas je 240.000. Našim inopenzijama u Srbiji je uništena vrednost zasada oko 55% sa tendencijom daljeg uništavanja. Ta dama baš i nehaje za to.
Krivični zakon  čl.359 kaže da je odgovirna te bi i bez našeg upozorenja morala pritiskati Centralnu banku za uvodjenje specijalnog deviznog kursa za nas. To se gospodja ministarke čak i ne tiče. Tužilaštvo za organizovani kriminal je brani. Svi merodavni ulaze u organizovani kriminal kada su ove pare u pitanju !!
Novina piše (11.7.) da se od Slovačke distanciraju i neki koji su u početku pristajali da rade u toj zemlji. Uzeće dobre otpremnine ,na koje nemaju zakonsko pravo i koje nisu zaradili, i napustiti FIAT. Izboksovali su velike pare i daće otkaze. Vidimo razbojničku logiku pod zaštitom  vlade Srbije.
Odakle ove poklonpare pri vladi Srbije?
Od naših penzija tamo negde zaradjenih.
Svake godine ulazi u Srbije oko 4 milijarde evra naših tamo zaradjenih penzija i doznaka sadašnjig gastarbajtera. Srbija se ipak ne gradi tim novcem ali gradi se Aleksandrova Bosna . Tu su svakako i plate državnih službenika jer je država sa budžetom tanka.
O TIM PARAMA SE ĆUTI – NIKO IH NE SPOMINJE. BEZ MALO TO JE TAJNA.
Kriminal cveta a Bosančerosi kolo vode u našoj domovini.