HIMNA SRBIJE

U gornjem tekstu autor Lazarević zapaža da uz „Marš na Drinu“ srbinu srce zaigra. To ipak nije himna. Uz „Bože pravde“ srbinu srce sigurno neće zaigrati.
Baš naprotiv deluje uspavljujuće. Bolje rečeno ne potstiče akciju ,borbenost,hrabenost i tome slično. Urušava samopouzdanje ,verovanje u uspeh linijhom svoga truda svoje volje i td.
Pomalo je tužno slušati i gledati vrhunske sportiste na medjunarodnim takmičenjima koji se Obraćaju Bogu za svoj uspeh. Istovremeno vidimo da su zdravi i jaki („konju bi rep isčupali“). Tako puni snage ali sa dobrom dozom nepoverenja u sebe samo što nisu izneli na teren ikone svojih porodičnih svetaca. Jadno.
Oćigledno je da je Bože pravde usvojena za himnu po želji onih lažnih srba došljaka u Srbiju koji se utpavaju u vlast i koji su došli kao osvajači nažeg životnog prostora da bi komandovali našom domovinom i starosedelački živalj držali u strahu i pokornosti.
Uspeli su zar ne !!
‘Ajde srbi krenite već jednom !! J..o vas bog.
Zato „Marš na Drinu“ pa da vam srce zaigra.
Na Balkanu su pre 2-3 decenije pokrenuti narodi. Istorija nas uči da je svako pokretanje naroda osvajačkog kraktera. I desilo se.