Državljanstvo – Izbori

Državljanstvo se reguliše zakonom.Srbija je ovo regulisala posle drugog svetskog rata godine 1950. službenim glasnikom br. 5.(Zakon srbije 5/50.)
Čl. 25 kaže da su državljani Srbije svi gradjani koji su 6.4.1941. imali prijavljen boravak u Srbiji. Prethodnim članovima istog zakona posebno su obuhvaćena deca i to je u redu. Malo je nelogično (čl. 12) da neko iz čista ćefa dobija državljansrvo ako je tek jednu godinu u Srbiji.
Još je teže razumljivo što Zakon 13/65 daje državljanstvo Srbije svakome jugoslovenu koji to želi – čl.4.
Vidi se nasilje nad srbijom i njenim starosedeocima koji su je kako-tako gradili.
Zakon 45/79 čl.3 kaže da državljanin Juge (druge republike) ima ista prava u Srbiji kao i njeni državljani. Vidimo , kako je vreme prolazilo tako je nasilje nad srbijom postajalo sve veće pa i „zakonsko“.

Srbiujance niko nije pitao dali se slažu sa ovim. Iz durgih republika dolazili su u Srbiju i sami sebi dodeljivali državljabstva i čak šta više ista prava sa srbijancima pa i bez državljanstva.
Ovo je posebno došlo do izražaja tokom poslednjeg balkanskog rata kada je svaki došljak pritajeni kriminalac postajao državljanin po svojoj želji.
Tako je Srbija u svim oblastima života kriminalizovana.
U organizovanom savremenom svetu došljak dobija državljastvo posle dugo godina korisnog rada – kada je dao svoj doprinos novoj sredini.
Većim prilivom lažnih srba starosedeoci Nesrbi zapadaju u sve teži položaj.

Dvojno državljanstvo
je nekako ustoličeno izmedju Srbije i balkanske RS.
Čemu to služi i ko ga traži?
To služi daljem urušavanju Srbije a
traže ga oni koji žele da se na bilo koji način grebu o Srbiju. Nama srbijancima to dvojno balkansko državljanstvo nije potrebno te od njega imaju koristi oni koji žele, na bilo koji način, da dodju do srbijanskog somuna a bez motike.
Takvo dr\avljanstvo ima opravdanja u zemljama razvijene proizvodnje, demokratije i celokupnog života. Tamo starosedeoci vaspitavaju svoju decu da moraju svoj hleb zaraditi a ne čekati državnu socijalu. To se automatski nameće i došljacima iz drugih zemelja. Tamo se državljanstvo priznaje tek nakon dugogodišnjeg korisnog rada a ne linijom socijale -dobročinstva. Tako se čuvajuod priliva potencijalnih kriminalaca.
Ovde kod nas dvojno državljanstvo jedno vreme je davalo pravo i na kriminalazil jer Srbija nije isporučivale „svoje“ državljane drugima bez obzira na počinjena krivična dela.

Došljaci u Srbiju iz tih zapadnih nerazvijenih krajeva ostvarili su proteklih decenija katastofalan učinak na privredu . Sve je morali biti u stalnom propadanju . Gradjanski i profesionalni moral pao je na nulu. Tako je progon srbijanske tehničke inteligencije postao prirodan i logičan. Zato danas plaćamo strancima da nam vode proizvodnju.

Jugoslavija se raspala jer su je činili narodi izuzetno različitih mentaliteta.Razlaz je bio prirodan i logičan. Nelogičan je bio dogadjaj iz 1918. godien.

I tokom srednjeg veka medjusobno su ratovali – granice su se pomerale.

Sa dvojnim državljastvom saglasni su oni uticajni ljudi koji ceo svoj vek žive na budžetu ili crnim fondovima te tako nisu navikli da svoj hleb zaradjuju.
Samozvani beogradski intelektuaci sa Dačićem na čelu očigledno nedozvoljavaju stabilizaciju Srbije uz sve moguće omalovažavanje minulog rada starijih koji su se po preduzećima trudili decenijama da učine Nešto Korisno.
Najlakše je posrati se na tudji život.
Dana 23.8.13. novina piše da je Dačić izdao 8 pasoša Srbije omladincima iz R. Srpske. Oni su sportisti i tako će imati pravo da zastupaju Srbiju ma medjunarodnim takmičenjima. Tako vidimo da je za učešće na tim takmičenjima uskraćeno isto toliko srbijanskih omladinaca.Srbijo,, tako si jevtina.

Pitanje izbora tj. prava glasa
Da glasaju imaju pravo svi državljani.Tako zapažamo da pravo glasa u Srbiji imaju i ovi „državljani“ koji su stekli ta „puf“ državljanstvaa da razvoju Srbije nisu ništa dali.
Koliko ima onih koji se prebegli u Srbiju da bi izbegli krivičnu odgovornost u svome zavičaju NEZNAMO.
Kada su u pitanju izbori PREDSEDNIKA u Srbiji za Vučića glasa gotovo pola Bosne – i kakva je to logika??
Srbijo, tako si jevtina.
31.5.16
Izbori starosedelaca – jedino rešenje !!