TO – za ubijanje

Prisećajući se svoje kosovske mladosti i misleći na Albance stari hercegovac kaže:Mi smo TO ubijaali.I tako: Došao momak hercegovački da ubija starosedeoce Srbije – pod TO.
Njihov pesnik rajko Nogo kaže: Zeleni od mržnje i žuti od žuči mi idemo dalje mi jezdimo brže po ukletom krugu možda krugu smrti.
Ulaze u sukob i po cenu lične propasti.
Tako je prošao i Hitler. Jezdio je dalje sve do svoje smrti.

Prema istoriji istočne Nemačke severno od Berlina i na zapad do ušća Elbe u 6. veku zauzela su plemena Ukranen (ukrajinci- krajišnici) i Obodriti.Tu su gradili i kroz stalne medjusobne sukobe razgradjivali svoje državice -autonomije. Baš kao RSK više vekova kasnije.
Godine 1933 po dolasku Hitlera na vlast -u vreme u parlamentu uniformisanih fašista -vodja nemačkih komunista Ernst Telman upozorio je da će “ ova vlada“ krenuti stopama „balkanskog terora“ . Tada je A. Kara-Djordjević vladao većim delom Balkana.
Godine 2007. u parlamentu Srbije uniformisani , mada bez državljanstva , priželjkujući večiti sukob izjašnjavali su se protiv pomirenja nas srbijanaca sa njihovim prvim komšijama u Bosni pored kojih su odrastali – kao deca zajedno se igrali.
Nikola Pašić(njihov Veliki učitelj) veliki protivnik Albanaca i novouniformisani nisu zapažali da Albanci nikada sa oružjem u rukama nisu dolazili ovamo na sever.A. Kara-djordjević je slao kaznene odrede hercegovaca u masakre nad Albancima.Evropa je to znala.

Knaz od Albanije
……Arsenije Čarnojević ostao je zabeležen u pismima savremenika kao ; dobri stari ,sveti stari, veliki otacili bogodarovani gospodin.
Medjutim to ne znači da on , inače poreklom crnogorac, nije mario za vlast i položaj u društvu. Tako je pred smrt zatražio od bečkog dvora da mu se dodeli titula kneza od Albanije i sve ostale velikaške počasti koje uz to idu kao nagrada za zasluge koje je srpski narod učinio Habzburškoj monarhiji.
(Glas javnosti 22.9.98)