Došljaci


Istorija nas uči da varvarski narodi nisu otišli sa Balkana.
Slike najranijeg detinjstva formiraju predstave  o životu – i to je odavno poznato.
Rodjeni u nerazvijenim krajevima  nisu videli zanatsku radionicu  ni njivu u svojhim brdima. Nisu videli pismenog čoveka. Nisu videli novine ni gomilicu knjiga. Odrasli često u domaćinstvi bez makaza i časovnika.
Nerazvijeni život u brdima formirao je u njima logiku opšte nerazvijenosti.
Dolaskom u Srbiju doneli su tu svoju logiku a željni vlasti grabili su je i ugrabili. Kao drski i bahati nisu dozvoljavali nama da radimo okupljajući oko serbe starosedelačke neradnike i rasterujući nas radiše. Pritom su proturali priču „otišao tamo gde mu je bolje“. Tačno je; gde oni dodju  za radnog starosedeoca je uvek bolje tamo negde drugde.
Tako je naša domovina već pola veka gubila radno sposobne.
Zaziru od evropskog sveta sa kojim ne umeju da razgovaraju. Teško to priznaju i sami sebi. Ljute se što „oni tamo stalno nešto zakeraju“Ovde blefiraju. Svesni su da njihovi „sagovornici“ u Evropi odrastaju uz Griga, Čajkovskog, Betovena i td .
Svesni su da Evropa nije divljina njihove mladosti – zato su frustrirani.
Ne shvataju da nama nije stalo do sukoba sa susedima.

Za sebe kažu da su Srbi.
Ali, kada su saznali da prodavac brošura istorije ,na ulici u Beogradu nije srbin,ohrabreni dobacivali su;
umrla srbija
Srbi su odavno poumirali
nema više srba
aa, Srbi sluge
pretili su mu sa telefonske centrale (2)4……..da će ga zaklati.
Fakulteti i SANU i dalje Čeraju još svoje a što je odgovaralo A. Kara-Djordjeviću, Brozu, Slobi i sl.
Sve to Srbija plaća tako što je dovedena u stanje masovnog psihičkog poremećaja sa ukorenjenim ubedjenjem da okupatoru mora služiti i da o domovini neko drugi treba da vodi brigu a ne svaki njen gradjanin starosedeoc.Tako ne postoji ni pojam gradjanske obaveze čuvanja domovine.Tako je i Radovan  smeo da kaže „turski Srbi“ za narod istočno od Drine pa tako i Dodok sme da „brine“ o Kosovu.Niko mu ne kaže ;a šta se to tebe tiče.

Zapošljavasnje svakog došljaka čini jedan više socijalni problem u našoj kući. Oteto je još jedno radno mesto te je još jedno lice srbijansko ostalo bez hleba. Sasvim je moguće da će to lice zatražiti svoj hleb negde u svetu. Tako je srbija izgubila još jednog radnika u čije je obrazovanje dosta uložila.
Istovremeno u Srbiju se uselio još jedan politički (politikantski)“ Srbin“ili bolje rečeno Lažni srbin (LS) koji će širiti bosansku logiku daljeg osvajanja tudjeg životnog prostora.
Mladi obrazovani Bosanci otvoreno govore da žele naša državljanstva jer imaju veću mogućnost zapošljavanja i besplatnog lečenja. Takodje zapažamo da se u RLS omladina pa i deca vaspitavaju u osvajanju tudjih prostora. Tako je očigledno da Srbija kopni, nestaje,i tako se opravdava njihovo „srbi sluge“.
Ako prekodrinski gradjani zapažaju ovo „sluge“ jasno je da sebe ne računaju u Srbe. Iz svega izlazi visoka nemoralnost došljkaka iz RLS koju kriju svoju etničku istoriju te i ne priznaju život svoje domovine mada je kralj Tvrtko u ono doba bio „bog“ na Balkanu.

U Srbiju ulaze bosanski samozvani intelektualci koji dobijaju publicitet te nama „glupanima“ „objašnjavaju“ mnoge važne životne pojmove mada je u svoje vreme istoričar Ćorović zapažao da se u Bosni nikada nije jača kultura razvijala.

Tako je i propali student orijentalistike od jednog beogradskog izdavača uvažen za Doktora. Taj „Doktor“ čak šta više nama objašnjava neke fragmente istorije Srbije.
Tu je i književnik i novinar iz RLS duge neuredne kose i neurednih brkova koji je spreman da nam objasni sve, ama baš sve, što m i „nerazumemo“ tj. to nam izgleda sasvim poznato te ne osećamo potrebu da pričamo.
Ako su ti došljaci Srbi zašto napuštaju „srpski“ deo BH – zašto ga ne čuvaju i izgradjuju.
Državljanstvo ove sredine dobija ko hoće samo ako izjavi da je Srbin – po uslovom da nije  Kirgiz. Tu „logiku“ poterao je poznati beogradski intelektualac Dragoljub Mićunović a da bi pojačao sv oju glasačku mašinu. Tu rabotu je prihvatio Dačić mada je kao ministar policije trebao da radi sasvim suprotno.
BILJANU PLAVŠIĆ doveo je u Beograd niko drugi do Dodik. S kakvim pravom? Ko je Dodik u Srbiji pa da dovodi  bosansku ratnohuškačku ološ .
Srbija ne mora biti balkanska i politička i etno djubretana.