SRBI, KEMBRIDŽ, SAD

List Danas donosi zapažanja dvojice autora o etnosituaciji na Balkanu 24.10,19 i 1.12.19.
Autor od 24.10. radi na univerzitetu Kembridž. Autor od 1.12. je profesor u SAD i pisac je knjige Velika iluzija.
Autor iz Kembridža Les je bivši politički službenik na Balkanu i sve one što balkanski ratni kuškači uvažavaju za srbe uvažava i on lično. To je potvrdio kroz svoje predavanje na Kembridžu 19.10.19 a za koje smo saznali 24.10.
Elem:
sve što se na Balkanu lažno izdaje za srbina to je za autora stvarni srbin. On tako priča ništa manje nego na Kembridžu. Vidimo da i gospoda sa ove visoko priznate ustanove ne poznaju prošlost Balkana tj. etnoistoriju ove oblasti. Tako su i oni prihvataili osvajačku logiku ratnih huškača i osvajača tudjeg životnog prostora. I ovaj autor pronalazi srbe u C. Gori. BH i Hrvatskoj ali ne objašnjava otkud srbi u tim krajevima.
Za Albance na Kosovu kaže da su “ silom nametnuli temu statusa“ . Ne objašnjava zašto je Albancima trebala „sila“ pa zato i ne spominje Nikolu Pašića koji je otvoreno govorio da te ljude treba pobiti.
Autor zaboravlja da je posle Velikog rata osnovana država SHS. Ovim nazivom nisu bili zadovoljni oni koji sebe nisu videli kao srbe već kao crnogorce, makedonce, bosance i albance. Zato je ta ista država morala promeniti ime u Jugoslavija pa tako i priznati te nacionalne grupacije. Autor sa Kembridža a sa njim i ostala Kembridž gospoda ne uvažavaju formiranje nacije linijom NIVELACIJE KULTURA vec divlje balkansko rezonovanje ovoga trenutka linijom lične izjave o etnopripadnosti.
Autor od 1.12. je profesor Miršhajmer i on je pristalica podele prostora po etničkim granicama. I on vidi nekakve srbe u Bosni te i za njega važi sve isto što je rečeno za prvpg autora. Ovaj profa smatra da istočni deo Bosne treba da se priključi Srbiji jer je po njemu naseljen uglavnom srbima.
Profa nezna, nije čitao, da su severni deo Bosne pre 1000 godina naselili Drevljani – najprimitivniji medju slovenskim plemenima. O njihovoj divljoj prirodi pisao je i istoričar Ćorović kao i ruski autori.
Bilo bi dobro da profesor Miršhajmer te drage mu bosanske „srbe“ priključi državi u kojoj živi (i leba jede) a ne da priča o narodima kako je od ratnih huškača čuo.
Čitamo da ga je Aleksandar 100:1 do sada više puta citirao pa je i to dokaz da siroma profa nezna šta piše. Ovaj profa ne kaže ništa ,navodno nezapaža, da rukovodioci lažnih bosanskih srba ne priznaju genocid u Srebrenici . Sve nekako izgleda da je profa Miršhajmer sličan nekadašnjim teoretičarima Hitlerove države ili bar generalu Mladiću.
Vidimo da inteligenti Zapada ubijaju našu domovinu izmedju Drine i Timoka proširujući uticaj divljeg dela Bosne. Ovo veliko srbovanje dovelo je do trenutka kada i poznate Ustaše smeju sebe nazvati Srbima i Zapad bi to priznao. Znamo da su Ustaše paravojska Krajišnika a Srbija je njih krajišnike uvažila za svoje. tako izlazi Ustaša = Krajišnik= Srbin. I eto nove etno“ nauke“ za „srbi svuda i svagda“.
Profa Miršhajmer smatra da bi lažni bosanski srbi mogli da se ujedine sa Srbijom i tada bi, kao, bilo sve u redu.Profa ne zapaža da postoje i lažni crnogorski i hrvatski srbi koji takodje očekuju ili vlast u Beogradu ili stalne dotacije novca iz srbije – a što je već u funkciji. Amerićki profa nije čitao ništa iz oblasti stare istorije Balkana pa je zato na nivou beogradskih profesora i ratnih huškača.
Mi koji nismo pristalice ovog glupavog i štetnog srbovanja i ovaj put imamo razloge da razmislimo gde je uzrok ,koje je krivac, za ovo Kembridž Zapadno uništavanje Srbije .
To je nesrpska istoričarska škola u Srbiji.
To su fakulteti i SANU pre svega.
Tu se opet nameće zapažanje o potrebi ukidanja fakulteta i katedri srpskog jezika bar na nekoliko godina.
Zapaža se često pojavljivnje u javnosti fakultetskih saradnika za Novu istoriju a Staru istoriju Balkana niko ne spominje . Bežanje u oblast Nova istorija je svakako zidanje karijere i to je isplativo dok je Stara karijerno pogubna.
To se zove Cvetanjue nemorala.

Oba autora ne zapažaju da velike sume novca otiču iz Srbije u Bosnu pre svega a dobrim delom i na druga područja Balkana . To je novac zaradjen kao penzije bivših gastarbajtera čija je vrednost u Srbiji uništena za 50%. Taj deo novca Pretsednik države 100:1 neovlašćeno rastura širom Balkana kako bi svoju popularnost održao medju prim itivnim.
13.12.2019.
Co.
SANU, Pretsednik
Filozofski fak. Dekan
Filološki fak. Dekan