ŠESTA LIČKA – KRUŠEDOL- DODIK

U spomen Oluje i ovog 4. avgusta okupljanje lažnih srba – Krušedol. I ovom prilikom reč ima Dodik. Priča Dodik, priča o navodnim srbima uzduž i popreko Balkana. Navodno svi su srbi. Vidi se da je pa i ljut što gradjani ne uvažavaju prekodrinske narode za Srbe. Njemu je baš sasvim zgodno jer izvlači pare iz Srbije, naše pare , i ukoliko više srbuje utoliko više para. Očigledno je da divlji čovek Dodik smatra sebe Velikim gospodarom Srbije jer drži govor o svesrpstvu a radno mesto Pretsednika Srbije je već zauzeto. Prisutna je bila sva nacionalbilumenta iz vrha Srbije i Bosne tj. RLS.
Govorila je i mlada ličanka koja zaključi sa „moja Lika i moja Srbija“.
Pozvala se pritom na svoje mukotrpne dečije dane pred i na putu za Srbiju. Zaboravila je da naglasi da je njena starija generacija izbacila iz svojih kuća znatan broj hrvatskih seljaka što je sa hrvatske strane nazvano trogodišnjom hajdučijom.
Zaboravila je takodje i na proglašavanje Republike srpske Krajine – kao nebuloz države.
Još u 8. veku na području današnje Češke živelo je pleme Zličani uglavljeno izmedju reke Elbe (Labe) i Belih Hrvata. Taj komšijski kontakt zadržali su i po dolasku na Balkan i mogli su živeti bez sukoba dok ih neko drugi ne potstakne na sukob. Na Balkanu su izgubili ono Z i ostalo je Ličani. Još tada u Češkoj imali su nadimak „Lupiglava“ što je značilo “ ne baš pametna glava“.
Ova mlada dama navodno nezna da su “ Ličani pod vatrom 1944. osvojili Beograd (kao 6.lička) i početkom devedesetih pred vatrom tražili spas u njemu. I na početku stvaranja i na početku raspadanja druge jugoslavije imamo „ličane u Beogradu“ (List Danas 19-20 maj 18.) U istom članku čitamo o Ličanima ,indolentnost i tupo čekanje od nekog drugog boljitak , opismenjavanje , brigu o jeziku , kultivisanje , civilizaciju. Sami nisu poštovali ono što će kasnije po padu komunizma istaći kao bitnu dimenziju svog identiteta.
Paradoksalno, sami su hteli da dovrše ono što su ustaše počele.“
Vidimo da pojam „lupiglava“ zapažen u 8. veku važi i danas.
Zapaženo je da su u novu državu SHS ušli narodi koji se nisu ni poznavali i koji su stotinama godina bili izloženi utiucajima različitih kultura . Dakle, nije došlo do nivelacije kultura te nisu sazrevali u jedan narod. To je knjiga autora akademika Ćirkovića“ Srbi kao evropski narod.“ I bez ove knjige vidi se razlika medju narodima Balkana.
Na skupu u Krušedolu bio je mnogo mladih . Neki su nosili svoju nacionalnu odeću sa crvenim okruglim kapama koje srbijanci nikada nisu koristili .Ceo taj veliki skup nije učio etnoistoriju (istoriju naroda) pa ga je lako lagati od strane kvarnih političara i isto tako kvarnih visokoškolskih profesora.
Dodik obeća i u buduće ovakve skupove (4.avgust) u Srbiji a ne u njegovoj Bosni .
S kakvim pravom??
Kada smo mi srbijanci ovlastili Dodika da organizuje život srbije tj. nas srbijanaca?? Vidi se da Dodik osvaja tudj životni prostor.
Zašto je omogućeno ovoj osvajačkoj bulumenti da se širi na našem životnom prostoru ?? Svakako zato je odgovara kvarnim političarima i profesorima.
Zato što profesorska i akademska beda i mizerija nikada nije držala kičmu uspravno- v iše je volela da „titra“ vlastodršcima pa i po cenu propasti društva istočno od Drine – tu gde su sa budžeta uzimali dobre plate a za smnešno malo rada .
Na tom skupu u Krušedolu potegnuto je opet pitanje sudjenja za zločine u Oluji od strane sudova u Srbiji. Pre više godina Srbije je ovlastila SAMU SEBE za sudjenja na prostoru cele bivše Juge. Ovaku populističku odluku mogli su doneti neozbiljni i praznoglavi željni vlasti i popularnosti. Dali se uopšte bilo ko nadao da će svoje državljane Hrvatska i BH isporučivati sudi Srbije??Nebuloza je očigledna.
Šta je “ nacija“ ??
Nacija se formira tj. nije odraz želje , volje za pripadnošću nekome narodu. Jedna etno grupacija može pripasti drugoj tek tada kada dodje do nivelacije , izjednačenja, svih običaja, navika, načina razmišljanja i svega ostalog što je karakteristično za onu drugu etnogruoaciju. To traje dugo, dugo i ako su dolazili u neposredne kontakte . Za ovo je potrebno bar nekoliko generacija (25 godina po generaciji) – najmanje 100 godina u slučaju doseljenika.
U slučaju Srbije i zapadnih oblasti Balkana nije došlo do takvih izjednačenja ni do danas. Na kraju 2.svetskoig rata provalili su u Srbiju silom oružja i stali da zavode društveni red na svoj divlji način. (šesta lička) Pobili su hiljade starosedelaca zato što su imali radne navike i nekakvu imovinu. Bez ikakve profesaionalne (strukovne) kulture postajali su i univezitetski profesori što Srbije plaća i danas.
‚Vučić je 2014. u slučaju poplave u Bosni rekao da je u njega srce, srce, srce bosansko. Živi ovde ali neprilagodjeno.Stranac. Njemu ne prestsavlja ništa ni kompletan glasački kvorum. (1 : 5 miliona).
Tamo na zapadu podaleko od Srbije je Banja Luka duštveni centar Bosanske Krajine i R(L) S. Otkud „Krajina“ a njeni gradjani da su Srbi??Krajina je Hunska društvena organizacija a ne naroda ser… porekla. To ne mora da znači da ova krajina za svoje sadašnje gradjane ima isključivo potomke Huna ali sigurno je da se Seri nisu doseljavali u tu oblast. Bosanska posavina je na prelazi 11./12. vek naseljena slovenima Drevljanima. Sera, Serba tj. Srba nidje ni za lek. I šta tu brbljaju Dodik i Vučić.Očiglednio je da ti ljudi , došljaci, koji ne žele da se vrate u svoje zavičaje ne poštuju i ne priznaju svoju otadžbinu pa kako bi i zašto bi poštovali Srbiju .Kroz celu istoriju okupatori nisu poštovali tradicije tudjih otetih životnih prostora . Takodje poznato je da pokretanje naroda ima osvajački karakter.
Ko je Dodik ??
To je isti onaj koji je pomogao Aleksandru da postane Pratsednik Srbije 2017.Koji huška srbijance protiv albanaca. Kome smeta ceo svet jer ne želi da ga prihvati kao gospodara cele BH. Koji…Koji razvaljuje svoju državu BH pa zašto nebi razvaljivao i našu domovinu Srbiju. To i čini. Koji uzima učešće u otvaranju autoputa 18.8.19. mada to nije bosanski objekat pa pritom opet srbuje.
Pred kraj miloševićeve vladavine Penzioni fond srbije bio je u rukama ličanki koje su radile šta su htele. Ukidanje penzija starosesdeocima koji nemaju srpsko ime bilo je nekako „logično“ tj.poznato i priznato. Uz to išla je i primena srpstva. Ličanka službenica višeg ranga u „njenom“ N. Sadu i Vojvodini preziva se Zumbulac. Kada piše direkciji u Beogradu potpisuje Zumbulović.
Hirurg bosanac Korica sa spiska pacijenata briše gradjanina nesrpskog imena i td.
Teror došljaka je očigledan. Pre dolaska lažne braće, do pre četvrt veka, nismo zapažali parole „srbija srbima“ po fasadama i vozilima gradskog saobrećaja. Po dolaski isto to je na brzinu postalo uobičajena pojava. Očigledno je da su prekodrinski došljaci imali nameru da proteraju Nesrbe starosedeoce ili da ih pobiju- kao prvo. a kao drugo- učinili bi isto i sa starosedeocima srpskog porekla – isto onako kako su se ponašali prema hrvatskim seljacima pre Oluje. To dokazuje ono njihovo „Srbi sluge“ To je „logika “ 6. ličke.
Parolu „specijalni rat“ ubacli su u beogradske kafane , ulice pa i bife Narodne biblioteke medju studente,to, to mlado sveže i naivno topovsko meso. Tako su pokušali isprovocirati gradjanski rat u srbiji.
Tamo preko Drine u knjigama KATASTRA su i dalje njihova imena . Dolaskom u Srbiju još uvek gledaju da dobiju stan ili kuću kao socijalni slučajevi. Dakle, isprovocirali su rat u svome zavičaju , u svojoj kući, da bi uvećali ličnu imovinu.
Sve to što smo čuli u Krušedolu (na nivou „šeste ličke“) govori nama starosedeocima da je okupacija naše domovine očigledna. Zaključujemo da si došljaci duboko ubedjeni na svoje pravo preotimanja našeg životnog prostora . Uz ovo vidimo da se Filoz. fak. evo beć četvrt veka nije javno distancirao od izjave njihovog profesora Dragoljuba Mićunovića da državljanstva treba poklanjati svima koji to žele. Dragoljub se ne izvinjava.Kao da je i on došljak koji se transformisao u okupatora. Celog veka živi na budžetu Srbije.
25.8.19.