„NE PAPIR“ I DVA BOSANCA

U drugoj polovini aprila 21. sazanali smo za „ne papir“ ideju o novom prekrajanju granica Balkana. Naravno uz učešće Srbije. Kažu da bi se Srbija ujedinila sa Republikom lažno Srpskom (RLS) gde gazduje Dodik.Ujedinjenje Srbije sa RLS činilo bi definitivno uklapanje Srbije u okupacione želje bosanaca Bosne i bosanaca koji žive u Beogradu. Ustvari radi se o uklapanju Srbije i jaram RLS. Drugačije rećeno bosanci bi i definitivno zavladali Srbijom.
Ovaj „ne papir“ potstiče ideju Dodika ,koju on i ne krije već je javno propagira.Vučić naš novac poklanja svojoj Bosni stalno i sa sve većim sumama. Po priznanju u njega je srce bosansko pa sve to i nije za čuđenje. Uz ovu dvojicu pojavljuje se i treći a to je mentalno sumnjivi Janez Janša – dakle- tru ugursuza. Ovaj treći svakako je dobio od Aleka 100:1 neke pare te se odlučio na ovaj „međunarodni“ poduhvat a sve sedeći u svojoj Deželi – na sigurnom.
Ana Brnabić (18.5.21.) otvoreni izjavljuje da je Srbija od 2014. poklonila RLS više od milijardu evra. Ali, nije naglasila koliko je novca uzeto od Srbije u korist iste RLS pre 2014.uključivo onih 600 miliona evra po liniji lažne kupovine telefonske kompanije. Na sednici obeju vlada dogovoreno je još 820 miliona evra od Srbije a za urbanizaciju Bosne. Desiće se da kada radovi počnu RLS izjavi da nema para te će se sav trošak prevaliti na Srbiju. („braća smo“).Tako će se sa naših leđa ogiliti uvek još i još i još jer neradnička RLS (Dodik27.4.21.) nema pa nema.
Diplomirana gimnazijalka Ana brnabić hvali se i nadalje prilozima Srbije od 100 miliona evra za put Rača Bijeljina i još 100 miliona evra za aerodrom u Trebinju .Sve su to putevi kojima je od uvek svako zlo dolazilo u Srbiju.
Drskost crvenih komunističkih okupatora u vladi Srbije dovela je do otvorenih pohvala kako mi srbijanci finasiramo izgradnju svega i svačega na tuđoj teritoriji. Tužilaštvo NIŠTA.Državna tužiteljka i dalje sedi, sedi ,sedi.
Vidimo da bosanci , hercegovci i slični imaju nameru da za svagda , za sva buduća vremena, pljačkaju Srbiju tj. nas srbijance srbe i nesrbe. Uz sve ove ogromne otete sune novca mi srbijanska sirotinja zapažamo da ova država nema novca za lečenje teško obolele dece ( humanitarna org. Šapić) te se prosjače dobrovoljni prilozi

Uz ovu prekograničnu otimačinu para izmišljena je i interna domaća .To je otimanje 50% penzija koje su starosedeoci Srbije zaradili uz drugim zemljama. To se radi preko deviznog kursa koji se drži stabilnim ali na niskoj vrednosti .To odgovara kupcima stanova posle 2000. Tada je doneta odluka da se otplata stanova obračunava saglasno deviznom kursu. Zato devalvirani evro ima nisku vrednost jer je to privatna želja finansijskuh moćnika. Zato se inflacija nadoknađuje na domaćim penzijama ali ne i na deviznim.
Držama može da ima poseba kurs za posebne namene.To kaže ekonomska nauka. Posebnim kursom (pjivajućim) treba da su obuhvaćene penzije gastarbajtera kako nebi gubile vrednost. Država nema prava da uništava strane penzije ali ih uništava. To je čista DISKRIMINACIJA. To je teror nad starosedeocima.

HIDROELEKTRANA BUK BIJELA
Pisac ovih redova zapažao je od svoje mladosti da se spominje Buk Bijela. Ipak odustajalo se. Sada Dodik, Alek 100:1 , Ana i Zorana ‘oće pa ‘oće da grade to od čega se više puta odustajalo. Vidimo da ova „stručna ekipa“ ne naglašava kolika će biti snaga te elektrane. Vidi se da ne umeju ni da govore o tom poslu. I to će ipak platiti Srbija jer je Bosna „gola sirotinja“. Kao ranija ministarka energetike Zorana je htela da gradi reverzibilne H.E. Jevda neka smo je uverili da te elektrane više strije potroše no što mogu da proizvedu. Sada se ponov o pojavljuje kao graditeljka H.E. ali zapažamo da još uveki nije naučila da govori o „tijzi poslovi“. Teško uči.
Geolozi, elektromašinci, zeleni i ekonomisti ne vide se.
E sad’
Ko je kriv pored imenovanih.
Kriv je Filološki fakultet jer ne dozvoljava da se narod Srbije vrati svome jeziku od pre Vuka a kako bi svoje govorenje uskladio sa svojim nervnim sistemom i tako se osposobio za jezičke „dvoboje“ tj. kako bi umeo da iskaže što mu Duša Oseća.
Kriv je Filozofski fak. zato što krije istinu o poreklu balkanskih naroda tj. sakriva Staru istoruji Balkana.
Kriva je SANU za gore navedeno.
Co.
SANU Predsednik
Filološki fak. Dekan
Filozofski fak. Dekan
1.6.21.