MIG 29 – opet


Ruski poklon je 6 komada aviona . To bi nas koštalo oko 200 miliona evra.
Toliko bi nas koštalo oko 200 mostova i mostića na rekama i rečicama Srbije koji bi u velikoj meri pomogli stanovništvu.Vučićeva ova ne ekonomska računica je plod njegovog psihičkog stanja shodno zapažanju lekarke psihijatrije pre odprilike 3-4 godine.
Ukupno 6 tj. devet bilo kakvih aviona ne može činiti Ratno vazduhoplovstvo jedne države pogotovu ako ta država ima stotine pilota koji banbadava narodni (budžetski) leba jedu.
Hranimo neradnike.
Država treba da ima bar nekoliko desetina takvih mašina da bi imala Ratno vazduhoplovstvo. Tu se podrazumeva mogućnost redovnih remonta, čestih opravki sa svakodnevnim održavanjem. Takvu organizaciju naši vazduhoplovci nisu u stanju da organizuju ni sa dovoljno para a pogotovu sa ovako malo.
Nama srbijancima nisu potrebni piloti iz bivših republika Juge jer imamo svoje i preko svake mere. Ništa ne rade, npreduju u činovimatj, platama na putu ka pukovničkoj ili generalskoj Nezaradjenoj panziji.
Te strance treba vratiti odakle su došli i smanjiti broj pitomaca u akademijama. To može biti i sveke druge ili treće godine.

Savremeni avion u horizontalnom letu od granice male Srbije do  njene prestonice može da doleti za nekoliko minuta. Za tih nekoliko minuta naš dežurni pilot ne može dotrčati do aviona, poleteti i napraviti bar jedan neophodni manevar protiv dolazećeg.
I zašto da se „zezamo“, biće uništen najverovatnije već u poletanju . Ovde treba uzeti u obzir i urodjenu fizičku sporost naših ljudi kao i neuvežbanost u rukovanju tim mašinama a pogotovu pod ratnim uslovima. Neuvežbanost naših pilota košta i njih same jer se često ruše te ginu. Nemamo para za njihovu  svakodnevnu obuku uživo. Tu treba uračunati i veliki broj pilota one“braće“ koji bi da se vozikaju po nebesima ali koji bi otkazali u slučaju rata jer nisu ostali u Srbiji da ratuju već da uživaju tj. tudju lebac jedu. „Briga njih“ za Srbiju.
Vlada srbije otima penzije domaćih i inopenzionera a hrani tudje ljude- sa kakvim pravom??

Srbiji trebaju, da bi umirila svoju odbrambenu savest, rakete zemlja vazduh i to je sve. Rakete mogu biti spremne u svakom trenutku  za akciju što sa avionom nije slučaj.
Kojiko je reda i pameti u našem vazduhoplovstvu videli smo pri naletu NATO kada je taj jadni valjevac pokušao  sam samcit da im se usprotivi ( i sa neispravnim  avionom) te je  oboren „na nevidjeno“. Bio je to grč van svake pameti.
Za vreme NATO udara nije bilo akumulatora za avione- čuli smo.
Posle nekoliko godina – čuli smo- da ima akumulatora u nekm zaboravlhenom magacinu. I zar treba Takvom Mentalitetu poveravati skupocene mašine !?
Balkanski seljačići – sa faks diplomama.

Nismo čuli da je Vlada donela prethodnu odluku o ovoj nabavci.Izlazi nam da je ova nepromišljenost proizvod Vučićeve bolesne fantazije . Taj momak nikako da shvati da Srbija nije njegov bosanski pašaluk.
Uhapsiti Vučića.
Uhapsiti Vučića.
Vidi još; Psihološki profil novog premijera.