VUČIĆ KUPUJE- DODIK PRODAJE

Novina piše 18.6.20. da je Dodik spreman da el.privredu R(L)S (L lažna) proda Srbiji i da „stručna javnost smatra“ da bi Srbija u tome profitirala. „Dobro obavešteni izvor“ ističe „tačno je da je Srbija zainteresovana “ ali ima i drugih zainteresovanih. Dalje se navodi da je Aleksandar prošle godine izjavio da je Srbija spremna da kupuje el.privredna preduzeća u okruženju.
Privatizacioni savetnik B. Pavlović kaže da je to dobro za R(L)S radi punjenja budžeta.Dakle; Srbija je ta koja treba da puni bosanski budžet !!
Profesor ekonomije Lj. Savić smatra da bi ovo EPSu bi odličan potez pa čak šta više Srbija bi trebala da isključi sa mreže  neka svoja „zastarela“ postrojenja.
Dana 19.6.20. Alek ovu kupovinu demantuje.
Očigledno ie :
Dodik pušta „probni balon“ u dogovoru sa Aleksandrom  jer bez dogovora to nebi smeo da učini.
Aleksandar to brže bolje demantuje jer su izbori za dva dana.
Aaaali, probni balon je poleteo i stavlja do znanja narodu Srbije da Dodiku trebaju nove pare u budžetu jer su one od lažne kupovine telefonske  kompanije (600 miliona evra) odavno potrošene. Srbija je lažnom kupovinom te tel. kopnanije ulila u njhov budžet 600 miliona evra  ali ni jedan jedini dinar do sad nije povrećen u Srbiju. To je bila očigledna pljačka nas srbijanaca.
Sada Dodik želi nove pare te se svakako sa Alekom dogovorio da ih opet opljačka iz Srbije a na osnovu nove lažne kupoprodaje. Tako mi srbijanci imamo veliku mogvućnost da ostanemo bez velikih para jer je u Vučića srce, srce bosansko.
Iz izjave od 19.6.20  vidimo Vučićevu želju za kupovinom el.privrednih preduzeće u okruženju. Tako želi da kupi prodane duše u okruženji koje će proglasiti Srbima pa tako i dijasporom Srbije. Tako ima šanse da ih pridobije za sebe za sledeće izbore.
Iz novine saznajemo da Srbija nudi 155 miliona evra za kupovinu telefonske kompanije  na Kosovu , drugi nude manje. Tako se vidi da je Srbija dala prfibližno 4 puta više para za tel.kompaniju u Bosni  (600 miliona) a za približno isti tel. saobraćaj.
Tužilaštvo NIŠTA.
Otkud tolike pare da bi se razbacivale po Balkanu??
To su naše gastarbajterske penzije od 4 milijarde evra godišnje. U zadnih 15 ili više godina ova država im je oborila kursom vrednost za 50% čineću uslugu „vlasnicima kompanija“(tajkunima) i kupcima stanova. Tada je doneta odluka da se otplata stanova veže za devizni kurs , koji je naravno stagnirao pa su tako naše penzije prelivali u svoje džepove Tako su stanove dobili u pola cene. Gospodja guvernerka je „hrabro“ čitavih 12 godina odbijala da otplaćuje stan.
Srbija će u dogledno vreme ipak „kupiti“ ej.privredu Bosne od Dodika jer medju nama nema inteligencije koja će ovo sprečiti.
Za sledeći potez možemo se nadati da Srbija kupi i celu R(L)S.Tako bi Srbija bila lažni vlasnik dela bosne.
Pazi sad.
Svi znamo da Srbija nije u stanju da uvede red u svojoj sadašnjoj el.privredi.Ali, kako će  voditi brigu u el.privredama susuednih zemalja kad ne nože ni u  svojoj. Ova vlada nije u stanju da isključi sa mreže te dve reverzibilne HE koje joj čine finsjijsku gubitak a navodno želi više.
Gospoda ekonomisti nebi trebalo da vode brigu o inžinjerskim poslovima jer se u to ne razumeju.
Ekonomisati- tišina tamo – bre !!
Vidimo da Srbiju nema ko da brani pod režimom sve masovnije  lažne dijaspore i koja je beskrajno alava i koja je  iskolkačenih očiju na naš budžet.Vidi se da opozicija ne ume gotovo ništa da kaže. Posebno je opasno što ne zapaža veliku podvalu u zakonima o državljanstvu i dijaspori.
KO JE KRIV??
Crkva sa veronaukom . Zaglupljuje decu i omladinu do 18. godine života.
Filozofski fakul. sa lažnom istorijom Balkana.
Filološki fak. sa lažnim srpskim jezikom.“U jeziku je sadržan odredjeni životni stav“
Matica Srpska sa svojim gomilama knjiga  u istom jeziku i kvarnim ljudima.
SANU koja pokriva sve ovo.
Co.
SANU Pretsednik
Filoz. fak. Dekan
Filol. fak   Dekan
Matica Srpska Direktor

PS
Uistoj novini zapažamo (28.6.20.) da je “ Ukupan prošlogodišnji neto dobitak 682 milijharde dinara…“ To iznosi 5,8 milijardi evra. Mi bivši i sadašnji gastarbajteri unosimo godišnje 4 milijarde evra. Odnos je 4:5,8 = 0.69 ili 69 %.
Čak šta  više i kad nebismo uračunbali ove 4 milijarde izlazi nam da je doprinos omalovaženih gastarbajtera za Srbiju ogroman  .Zato “ ima para “ da se stanovi NEgastarbajtera otplaćuju od ove 4 milijarde i da se kompanijama (tajkunima) izlazi u susret linijom valutnog kursa.
Vidimo da je tačno zapažanje Ane Brnabić , kao Dipl. gimnazijalke, o fašizmu u Srbiji.
Ovaj tekst je pisalo lice koje je krajem prošlog veka preko S. Miloševića ukidalio redukcije struje u Srbiji.
3.7.20