UNESKO i mi – Veronauka, gradjansko

Čusmo i videsmo na tv B92 13.10.15 Pretsesdnika Tomislava gde izreče da nema tragova Albanaca na Kosovu starijih od 50 (pedeset) godina.
Tako je to kad se već 100 ili više godina po školama Srbije  uči lažna istorija što podupire     SPC i SANU. Toma je promašio za odprilike 2.500 godina.
Tu Toma izreče da Srbiji (nama) preti novi gradjanski rat ako Kosovu priznamo samostalnost i ako udje u UNESKO.
Vidimo da oprobanom  RATNOM  HUŠKAČU teško pada bezratno stanje.
Teško nama.
U celome svetu , širom zemljine kugle, je poznato da organizacija
UNESKO ČUVA KULTURU
i to počev od najstarijih vremena.
Tomislav i njemu najbliži „vladari“ ove jadne Srbije To neznaju.Neznaju i neće da znaju da su Albanci stotinama godina  ČUVALI iste te kosovske manastire od razbojnika.
Nije ih pred svetom i nama srbijancima  SRAMOTA da se bune protiv proširenja UNESOa.Kažu da su Albanci uništavali srpske bogomolje  ali zaboravljaju da su pre neku godinu oni „slobodari“ usterali sve Albance iz svojih kuća .
Da je Srbija protiv UNESKOkomšija bilo bi teško poverovati ,ali, ali eto prinudjeni smo na to. Očigledno je da su  „valdari “ Srbije vrli učenici Nikole Pašića.

PS
Tomislav se pojavio na tv da bi nas poplašio novim  GRADJANSKIM RATOM – u to se razume. Tomislav se ne pojavljuje na tv da bi kritikovao Jebivetarministre sklone finaskriminalu. Ništa loše nije rekao protiv večitog ministra Ljajića koji je javno tvrdio da veletrgovci smeju da podiže cene jer „ovo nije Titovo vreme“ i da im on lično kao ministar u tome pomaže.
Toma ništa ne govori protiv Jakog dinara i ako je očigledno da se domaća proizvodnje ne oporavlja.

Toma ne zapaža da su penzije nekadašnjih gastarbajtera degradirane za 40%  a u „onom“ trenutku je naglasio da će imati najveću moguću penziju ali nije zapazio da ju je zaradio na ratničkom huškanju.

VERONAUKA, GRADJANSK
Ministar Verbić predložio da se ograniči ova „nauka“ u školama. Vodeći verskonarodni „očevi“ su popovi. Koliko koristi imamo od njih ne znamo- još uvek – ne vidi  se.
Ta „nauka“ kaže poštuj Crkvu!!
U vreme proteklog balkanskog rata vodeći pop Pavle priznao je da se domundjavao sa Šešeljem, Arkanom, Mladićem. Neki ljudi mu to prebacili. Popa odgovorio; A što da ne ako oni “ čine  dobro za svoj narod.“
Tu nedavno vodeći popa izreče da se Kosovo od organiza cije UNESKO mora braniti „milom ili silom“ – popa bi bogme i da ratuje – a protiv kulture !!
Veronauka kaže da gradjani , sa decom, treba da poštuju crkvu i popove kao vodeće vernike – kao božije poslanike.
Sinod zapaža da se 95% gradjana izjasnilo za vernike. Malo morgen!!
Popovi vuku na sv oju stranu jer im to donosi materijalnu dobit. Teško je poverovati da se ova „nauka“ uči 12 godina – ali tako je .Mentalnom propadanju Srbije nigde kraja. Crkva je od uvek radila na zaglupljivanju naroda.
Žalosno je videti dečkiće stare 13-14 godina koji se u blizini crkve na ulici krste čuvši crkveno zvono .JADNA IM MLADOST.
Crkva je kroz celu istoriju bila prvi RATNI EŠALON. Kada vladar želi da osvaja tudji prostor on najpre linijom dobrosusedskih odnosa  tamo poiže crkvu. Kasnije zapaža da tu crkvu mora „braniti od nezgodnih“ suseda i i i eto rata.
Popovi se bune, zasad uspešno. protiv UNESKO na Kosovu a istovremeno zahtevaju večitu veronauku.Primitivluku nikad kraja. Ozbiljna prava, zdrava  kultura nije im ni na kraj pameti.