EPS -poplava – tender

Pri TE Obrenovac u trenutku poplave u maju od dnevnog kopa postalo jezero. Kažu oko 200 miliona kubika vode. Očigledna elementarna nepogoda koja je dala za posledicu smanjen u proizvodnje struje najveće elektrane u državi.
Išlo je redom;
Poplava u maju – manje struje – dolazi zima- tender za ispumpavanje (čekanje bez ispumpavanja) -početak ispumpavanja u septembru.
E.sad’ dali je neko u proteklim vremenima raspisivao „konkurs“ tender za traženje pomnoći pri elementarnoj nepogodi (koja pogadja celu državu) ??
Verovatno niko. To u „lektiri“ tehničkoj i ekonomskoj nije zabeleženo.
Velja čačanin lepo zapaža – elementarana nesreća a Oni birokratišu -pišu, pišu, pišu – koče posao.“Mudraci“ otvorili posebnu kancelariju pa tako u Hitan Slučaj uveli novu grupu činovnika samozadovoljnih birokrata – bez koji se „ne može“.
Tu su postavili i direktora očigledno „golog“ i zadrtog činovnika birokratu upornog „tenderistu“.
Svi zanmo –
Ako je slučaj hitan tražimo komšijsku pomoć – i to se ne plaća.Kad zidamo kuću (nije hitno) dodje i komsija da pripomogne bar jedno posle podne. Kad treba da unesemo šifonjer opet ajd“ komšijai td. I to svi znamo.
Ali, alii nije znala činovniččka Vlada da treba da tražimo hitnu pomoć od susednih država koje imaju pumpe velikog učinka.Uz pumpe bi dali i svoga čoveka sa iskustvom poslovodju.

Rusi su poslali spasioce odmah kao da su komšije od preko puta.Dali bi i pumpe da smo ih zamolili i bez plaćanja. Nije verovatno da „Ruje“ nemaju pumpe velikog učinka. Ovako gledano ispumpavanje je moglo početi za 2-3 nedelje a ne za 4 meseca.
Bez obzira od koga bismo u tom trenutku tražili pume dobili bi smo ih bespletno na privremenu upotrebu kao pomoć u elementarnoj nesreći. Takvo ponašanje je gradjanska i medjudržavna obaveza.
I ko je kriv za kašnjenje?
1. Ministar
2. Gen. direktor EPSa.
3. Direktor kopa.
Kad pogledamo malo bolje vidimo da ekonomisti sede svuda unaokolo „gradeći“ Srbiju bez bilo kakvih znanja koja su potrebna i koji naravno smatraju da sve znaju u svome totalnom neznanju.To je očigledno varvarski način razmišljanja . Ranije smo zapazili:ekonomisti- ekonomteroristi.

U Srbiji se oseća potreba za organizacijom tehnički obrazovanih gradjana koji će napadati Vladu u culju spasavanja što se još uvek spasiti može pred ovim ekonomteroristima.
Dok je sva ta činovnička bulumenta kojoj stalno nedostaju zakoni i Podzakonska akta u vrhu društva Srbija će srljatu u dublju propast.
Mi smo zahvaljujući ovima već postali Ekonomsko Roblje Zapada (10.000e/r) i kolonija Zapada i Istoka.
Uvek može biti još gore.
11.10.14