Čija je Srbija ?? + Elektroprivreda

Pokazalo se u vreme ministrovanja Dinkića da strane firme ipak dolaze u Srbiju . Gov orilo se da su to investitori svojih fabrika u našoj zemlji. Smatrali smo da će od svoje zarade plaćati naše ljude, njihove radnike, i doprineti budžetu Srbije.
Ali nije tako.
Porez ne plaćaju
Iz budžeta Srbije dobijaju novac za isplatu svojih radnika. To je kulturno rečeno subvencija a pošteno lopovski Otimačina. Izašlo je da smo mi gradjani prevareni te smo počeli negodovati .Bilo im je jako dobro dok je bilo;“ Ja sam investitor a ti plaćaš“.
Dali vlada Srbije i dalje tera ovu „ekonomiju“ ne zanmo ali vidimo da ćuti. Kao da se ništa ne menja. I vodeći ekonomisti ćute čuvajući svoje karijere na nepošten način.
Sada zapažamo da se novi investitori ne javljaju .Spomonje se znatno ograničenje tih subvencija. Tako zapažamo da je naše gradjansko gundjanje ipak donekle urodilo plodom.
Svoje pare u tudju državu unosi samo onaj koji u njij vidi jedan siguran društveni red , poštovanje zakona, i slično. To u Srbiji nije slučaj. Stranci vide da su u vrhu države opet isti- ratni huškači. Šta će biti sa njihovim parama ako ih unesu??
Pretsednik vlade kaže da NEDA krivičnoj istrazi generala mu dragog i ministra milog.Isti pretsednik voli, mnogo voli,da afirmativno spasava, lično on, decu obolelu. Voli To, da zloupotrebi afirmativno tudu Nevolju.
Kraj sebe drži  MINISTRA GRADJEVINE nekvalifikovanu,MINISTRA PRAVDE koji  nesprečava sudsko šegačenje sa gradjanima. Ministra  SPOLJNIH POSLOVA koji nezna engleski jeziki koji pravi neotesane viceve i kome niko ne valja i koji zaboravlja da je ministar u svako doba i na svakom mestu. MInistra  VULINA bez obnzira na čemu ministruje koji stalno produbljuje sukob sa Albancima – umesto obrnuto (Hitlerov kažiprst desne duke i slično) .
Svi zajedno šište protiv slobode Albanaca smatrajući da ovi treba njih da slušaju tj. da nemaju pravo na sopstveno mišljenje.
Dolaskom Hitlera na vlasta vodja nemačkih komunista TELMAN predvideo je da će nemačka vlada poći putem BALKANSKOG TERORA.
Imamo ministra trgovine koji je priznao sadanju sa trgovcima na podizanju cena.Tu je i GUVERNERKA koja nema veze sa parama i koja deži kurs na nivou koji stranci „investitori“ neća da priznaju – i zato subvencije. MINISTRA PRIVREDE koji ne ume baš ništa da kaže o razvoju proizvodnje  pre svega mašinogradnje i reformi srednje škole. Svi zajedno linijom partijanja sakupili su gomile nesposobnih činovnika (fakul. dipl.) i svi zajedno više vole da budu roblje mediokritetskog MMFa nego da krenu  linijom  oporavka privrede.
Ozbiljna novina kaže (22.4.15) „Reč moćnog pojedinca uSrbiji jača je od svih pravnih pravila“. i 23.4.15 „Već sklopljeni i budući ugovori o kupoprodaju, dugoročnom zakupu i dr. sklapaju se mimo javnog oglasa, nadmetanja i mogućnosti da im pristupi bilo ko drugi osim državljana Ujedinjenih Arapaskih Emirata , a to je suprotno ustavu Srbije“.
Ovaj „moćni pojedinac“ je svakako Pretsednik vlade koji u Dinkiću vidi nenadmašnog intelektualca a koji se „dokazao“ na slučaju FIAT.
Tako nam i jeste.
Možemo se nadati da će ekonomija FIAT biti primenjena i na UAE.
Pitanje je dali će „bosovi“ UAEa ulagati baš toliko kad već vide da u Srbiji Jedan Čovek , srca bosanskoga,može da suspenduje zakonodavstvo. Čisto sumnjamo. Arapi nisu blesavi. Arapi vide da Srbija nije država.

Sa puno žara pretsednik je tvrdio da kreće proizvodnja autobusa po Mercedesu. Direktor te proizvodnje odmah dodade da će se raditi samo „za poznatog kupca“.
Drugačije rečeno oni baš i nemaju volje da rade – radiće minimalno samo kad moraju. Kada ne zarade platu tražiće pare iz budžeta. Rad za „poznatog kupca“ je komercijalni pojam koga su se držali samoupravni neradnici.

Pretsednik je naglašavao „Beograd na vodi za pet godina“.Sada je rok 30 godina.Takva je pretsednikova privredna zrelost.Arapi svakako znaju da je naš pretsednik obećavao 5 godina.Razmislimo kako ti stranci gledaju na nas i pretsednika. Zato netreba da se čudimo što nije prisustvovao potpisivanju ugovora.
Do kada ce Pretsednik od nas gradjan praviti budale. Nesluša nikoga, ni istaknute pojedince ni institucije.
U vezi istoga posla  izreče misao da smo se  mi kritički nastrijeni poplašili njegovih veličanstvenih snova – kao nismo mu dorasli. Niko mu nije dorastao ?? Očigledno je da nas
ZAJEBAVA.

Bosna RS izvukla je iz Srbije zadnjih godina 200 miliona evra- i to teče nadalje Srbijanci to nebi smneli da znaju.
30.4.15

E L E K T R O P R I V R E D A
Politika (e)  1.5.15 piše  da A. Vučić razmišlja kako bi Srbija kupila elktroprivredu Bosne RS i C.Gore ili bi se izvela integracija istih.
Treba da razmislimo šta bismo dobili time.
Vučić je pre godinu dana u vreme poplava naglasio da je njegovo srce vezano za Bosnu (a ne za srbiju) i da zato odvaja odmah milion evra u korist njihovu „odmah a posle će biti još“ kao da su to njegove privatne pare.
Vučić nije objasnio šta je Srbija imala do sada od kupovine Telekoma Bosne RS . Najverovatnije ništa, prodaja je fiktivna (kobajagi) tj. Srbija je poklonila bosancima naš novac cene telekoma. Na osnoivu navedenih finasijskih „akrobacija“ smemo tvrditi da bismo isto tako proišli i sa“ kupovinom“ elek.privrede Bosne RS i C.G.Naše pare otišle bi preko Drine a koristi nikakve. Sve što bi zaradili Bosanci ostajalo bi njima  – isto kao kod Telekoma.
U slučaju integrac ije, bez kupovine,ove tri El.privrede Srbija bi plaćala sve njihove ekonomske promašaje a svakako i namerno pravljene. I to bi bilo izvlačenje para iz Srbije.
Vučiću može pasti na pamet i da Srbija kupi celu Bosnu RS .Pare bi bismo dali ,ako bismo ih imali, a ako smo „švorc“ mogli bismo je kupiti na otplatu  pa tako ostaviti dolazećim generacijama da to otplaćiju.Sjajno, idealno -zar ne – mislim na Dodika. „Gospodin Bosanski“ Dodik dobio bi veću šansu da postane pretsednik jedinstvene  države levo i desno od Drine.
Na istom mestu piše da Šagovnović (dir. ek. inst. Bgd.) predlaže da bi se HE Trebišnjica pri navedenij integraciji  mogla koristiti kao „vršna“ elektrana a ne da nosi osnovni teret. „Alal vera, alal vera“ stručnjaci za ekonomiju energetike.
Vučiću je padalo na pamet , kao i Gospodji ministrki da gradi reverzibili Djerdap 3- koji bi nam proizvodio finasijski gubitak.
Kada je vojskom srbije ministrovao Šutanovac a šef države bio Tadić Crna Gora utrapila je Srbiji trofejne MIGove 21 a „Gospodin Bosanski“ Tadić bio je rad da od BH preuzme i plati istu takvu robu. Kupuj srbijo sve što ti netreba !!! Poklanjaj pare – „braća smo“

Neki momak u Zvorniku pucao na policajce. „GospodinBosanski“ lažni Srbin Dodik odmah alarmirao u Beogradu Tomislava i Aleksandra koji mu obećaše svaku pomoc ako zatreba. Svakako i silu oružja ako Dodiku ćefne. Odmah brže bolje progovara se jezikom rata – u Beogradu a zato što Dodik ne želi da preuzima iz Sarajeva čak ni bezbednosne informacije. Beograd mu služi za potkusur a ova dvojica mu stoje na usluzi. Ratni huškači bili – i ostali.
Srbija ima ministre koji su uglavnom nešto kao lični sekretari ili kuriri Vučićevi.
Na sve načine gledano potvrdjuje se saznanje iz etnoistorije da varvarski narodi nisu otišli sa Balkana.
Ba, zapišavanje Srbije, moje domovine, nije dozvoljeno.
7.5.15

GAZIVODE
Ta elektranas ima instalisanih 35 MW (megavata) ali proizvbodi godišnje samo 70.miliona KWh što daje srednju godišnju snago od oko 8 MW.Radi srednjom snagom koja je  približno 1/4 od instalisane. Tih 70 miliona KWh Beograd zimi potroši za  DVA DANA. Pitanje je dali treba prav iti političku „frku“ za tako malu vrednost